Harira


Ingrediënten:

150 gram kikkererwten

100 gram linzen

1 kg tomaten

2 uien

3 stengels bleekselderij

500 gram bospeen

2 eetlepels olijfolie

½ envelopje saffraan

1 klein blikje tomatenpuree

2 eieren

1-2 eetlepels citroensap

korianderblaadjes

 

Bereiding:

Was de kikkererwten en de linzen en laat ze in ruim koud water 1 nacht weken.

Ontvel de tomaten door ze in kokend water te dompelen. Snijd de tomaten in stukken.

Maak de uien, de bleekselderij en de wortels schoon. Snijd de groente in stukken.

Verwarm de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui in 5 minuten glazig.

Voeg de uitgelekte kikkererwten, de linzen, de bleekselderij, de bospeen, de saffraan, de helft van de kleingesneden koriander, de tomaten, de tomatenpuree, wat zout, peper en 1,5 liter water toe en laat de soep op een zacht vuur 1,5 tot 2 uur koken.

De soep moet fluweelzacht zijn; klop de eieren met 2 theelepels citroensap los om de soep in te dikken. Haal de pan hierbij van het vuur en roer nog eens goed door.

Breng de soep op smaak met met peper, zout en citroensap. Strooi er voor het serveren fijngesneden korianderblaadjes over s

Eet er gedroogde dadels,vijgen en bruin brood bij. Geef er parten citroen bij.

 

Tips

• Wees zuinig met calorierijke producten als snoep, frisdrank, thee met veel suiker.

• Vervang suiker door zoetstof.

• Eet regelmatig. Eet drie hoofdmaaltijden en hooguit drie keer iets tussendoor.

Marokkaanse keuken

Je kunt de kans op diabetes verkleinen! Doe de Diabetes Risicotest